Energieffektive vinduer

I vores canadiske klima er den termiske ydelse af Windows endda meget mere afgørende end æstetik. Find ud af de mest effektive muligheder, uanset om du forbedrer eksisterende vinduer eller på markedet for nye.

I denne artikel:
Typer af vinduer
R-værdi
Lufttæthed
Sol transmission

Typer af vinduer

Casement-vinduer har sidehængsler, drives af en krumtap og tæt med en kompressionsvejrstripping, der bliver sikkert presset, når vinduet er låst. Komprimeringsseglingen gengiver denne vinduesstil en af ​​de mest lufttæt og modstandsdygtige over for varmetab.

Markedvinduer ligner casement -vinduer, bortset fra at de er hængslet øverst og åbner ud. De bruger også komprimeringsvejrstripping, hvilket gør dem normalt ganske lufttæt.

Dobbelthungede vinduer har top- og bund glidende rammer. Dobbelthungede vinduer er lavet med en type vejrstripping, der er mindre effektiv end kabinet eller markise vinduer.

Enkelthung Windows ligner deres dobbelthungede fætre, men kun en af ​​rammerne fungerer. Denne type bruger normalt væsentligt bedre termisk præstation end deres dobbelthungede kolleger.

Rettet eller billedvinduer er de mest energieffektive i betragtning af, at de ikke åbner og lidt, hvis nogen, luft lækker igennem.

R-værdi

R-værdi er målet for modstand mod varmeoverførsel gennem glasset. Et vindues energieffektivitet er hovedsageligt fundet ud af R-værdi og luftlækage, mens soltransmission også spiller en afgørende rolle.

Når du sammenligner R-værdier, skal du sørge for at kontrollere, om producenten leverer R-værdien af ​​hele vinduet inklusive rammen, eller om det kun henviser til glasset. Nogle producenter rapporterer kun “Glas Center” R-værdi, som normalt er højere end “hele vinduet” R-værdien. Et dobbeltpaneret, tredobbelt paneret eller glaseret vindue vil have højere R-værdi end et enkeltpaneret vindue. Jo højere R-værdi, jo meget mere energieffektivt vil vinduet være.

R-værdi kontrollerer varmetab om vinteren og til en vis grad kommer varme om sommeren. For at forbedre R-værdien af ​​eksisterende vinduer skal du tilføje stormvinduer eller isolering.

Lufttæthed

Vinduer er også vurderet til lufttæthed, som udtrykkes som kubikfod luftlækage pr. Minut pr. Fod af revnelængde (CFM/FT). For casement og markise vinduer skal du kigge efter en luftlækage på 0,1 CFM/FT eller lavere. For dobbelthungede vinduer er ratings på 0,2 CFM/FT eller lavere bedst.

Luftlækage kan forårsage betydeligt energiaffald året rundt og kan nedsættes med vejrstripping eller caulking.

Sol transmission

Solar transmission refererer til varme komme igennem et lukket vindue. Uønsket solransmission kan kontrolleres om sommeren ved at holde nuancer trukket, mens det modsatte vil give varme mulighed for at trænge ind i vinduer, der forsyner lidt varme i løbet af kolde vejrmåneder.

Når du undersøger nye vinduer, skal du huske, at rammer normalt er konstrueret af træ, vinyl eller aluminium. Vinyl/træhybridrammer er typisk isoleret med skum, fiber eller gasfyldningsisolering og er normalt de bedste til energieffektivitet.

Tip: For at øge energieffektiviteten på dine eksisterende vinduer, kan du prøve at reparere låse, udskifte eller reparere pitty, installere stormvinduer, kaste rundt om vinduer eller reparere brudt eller revnet glas.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *